پایگاه جمعیت همیاران
سلامت روان اجتماعی ایران
نخستین کارگاه آموزشی تسهیلگری اجتماعی در بروجن برگزار شد

نخستین کارگاه آموزشی تسهیلگری اجتماعی در راستای تحقق اهداف گروههای همیار و پایگاههای سلامت اجتماعی شامل ارتقای توانمندی افراد،افزایش شناخت نسبت به مسائل آسیب های اجتماعی،اصلاح نگرش در جهت جمع گرایی و کار گروهی،افزایش مهارتهای کار گروهی و بهره مندی از ظرفیت های بالقوه همیاران کارگاه تسهیلگری اجتماعی در سالن اجتماعات اداره ورزش وجوانان شهرستان بروجن روز دوشنبه ۲۸ بهمن ماه برگزار گردید.

مدیرعامل پایگاه همیاران سلامت روان اجتماعی شهرستان بروجن هدف از این کارگاه را ارتقا فرهنگ تسهیلگری اجتماعی جهت بالابردن سطح علاقه ومشارکت اجتماعی در جامعه دراستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی عنوان کرد و به تشریح فعالیت ها و سیاستگزاری های مرتبط به بکارگیری از ظرفیت های بالقوه موجود در همیاران، و سازمان های مردم نهاد وفعالین اجتماعی پرداخت.

سعیدقوامی گفت: سازمان های مردم نهاد وفعالین اجتماعی داوطلبانه و بدون چشم داشتی درصدد بالابردن مشارکت اجتماعی ومطالبه گری جهت رفع مشکلات و موانع توانخواهان و گروه هدف که در نهایت موجب اعتلاء و ارتقاء سلامت جامعه خواهد شد در دوره ای که تغییرات اقتصادی واجتماعی به سرعت در حال وقوع هستند، مهارت همراهی و سازگاری و رویکردی تسهیلگرانه با شرایط ضروری به نظر می رسد.

وی گفت:در کارگاه های تسهیلگری اجتماعی مشارکت جویی به عنوان کلید پیشگیری در نظر گرفته شده است بدین معنا که ارتقا مهارت‌ها و ظرفیت‌های کارگروهی و مشارکتی و تقویت ارتباطات سالم میان آنها موجب ارتقای سطح سرمایه اجتماعی می گردد که در نهایت به عنوان عامل محافظ و پیشگیرانه از بروز آسیب‌های اجتماعی عمل می‌کند.

قوامی عنوان کرد: در سطح جامعه و در حوزه های مختلف به افراد توانایی نیاز است که بتوانند نقش تسهیل کننده وتسهیلگرانه در اجرای طرح ها و وپیشگیری از آسیب های اجتماعی ایفا نمایند. این افراد می توانند در سازمان های خود تسهیل کننده دستیابی به اهداف سازمانی باشند و یا در خارج از سازمان و در سطح جامعه به کارآیی و اثربخشی فعالیت های توسعه ای کمک نمایند.

امید ایمانی تسهیلگر این کارگاه افزود: تسهیلگر فردی بی غرض و بی طرف است که با احترام به کرامت انسانی با استفاده از اصول مشارکت و پویای گروه یا سازمان کمک می کند تا بتوانند به اهداف گروهی یا سازمانی خود دست یابند.

این فعال اجتماعی و تسهلگر کشوری همیاران سلامت روان اجتماعی عنوان کرد:برای برنامه‌ریزی مناسب، حفظ مشارکت اعضا، و ایجاد فرصت‌‌های واقعی برای رهبری در سازمان و رشد مهارت‌های اعضای گروه، داشتن مهارت تسهیلگری لازم است.
ایمانی گفت: در شیمی کاتالیزور به عنوان ماده ای تعریف می شود که فرایند را تسریع می بخشد بدون اینکه خود در واکنش مصرف بشود فعالیت تسهیلگران نیز به گونه ای شبیه کاتالیزور است تسهیلگران از طریق اعتماد سازی، ایجاد و حفظ ارتباط و تعامل، جلب مشارکت و افزایش کارایی و اثربخشی در عمل فرایند های گروهی را تسهیل و تسریع می کنند در عین اینکه خود نقش بی طرف و بی غرض را بازی می کنندو در یک کلام تسهیلگر یعنی ” کاتالیزور ” تسهیلگران کاتالیزورهای توسعه اند.

وی افزود: از آنجاییکه تسهیلگران به گروه ها کمک می کنند که از وضعیت فعلی (موجود) به وضعیت بهتر حرکت کنند بنابراین توسعه در ذات هر فعالیت تسهیلگری موجودیت دارد تسهیلگران با شناسایی ظرفیت ها و فرصت ها و بهره گیری از مشارکت افراد در طیف تصمیم گیری، برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی در واقع در طی زمان به پویایی و حرکت گروه ها کمک می کنند.

ایماتی افزود یک تسهیلگر موفق کسی است که به آنجه می گوید عمل نماید ،تسهیل گر باید اعتماد جامعه را بدست اورد و در اجتماع محلی ایجاد اعتماد به نفس کند، هر کدام از ما به عنوان یک فرد و یا عضوی از یک گروه و یا سازمان می توانیم با انجام اقدامات کوچک در ترقی وضعیت اجتماعی، مذهبی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی  جامعه مان نقش فعال داشته باشیم.



۳۶۲ بازدید


۳ امتیاز


۰ نظر
نظرات کاربران


هنوز هیچ نظری ثبت نشده است !
نظر شما چیست ؟!
شما نیز می توانید نظر خود را راجب این خبر در زیر بنویسید !
نام کامل شما * :
نام کامل خود را وارد کنید !
آدرس ایمیل شما :
آدرس ایمیل خود را وارد کنید !
متن نظر شما :
نظر خود را به فارسی در بالا بنویسید !
کد امنیتی :
کد امنیتی روبرو را وارد نمایید !
انسان خوشبخت نمی شود اگر برای خوشبختی دیگران نکوشد !
شما هم می توانید در این کار سهیم باشید ! کمک های مالی شما مایه دلگرمی ماست !
دریافت کمک های مردمی
جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی ایران
جمعیت همیاران سلامت روان با هدف افزایش توانمندی اقشار مختلف جامعه در راستای افزایش سطح سلامت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی فعالیت می نماید. باور ما بر این است که با افزایش مشارکت جویی و احترام به خرد جمعی و رویکرد تسهیل گرانه می توانیم در ارتقای سطح کیفیت زندگی اقشار جامعه تاثیر داشته باشیم. این سایت با همت و تلاش و پیگیری مستمر جناب آقای حمید بیخسته مدیر روابط عمومی جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی کشور در سال 1395 راه اندازی گردید.
تمامی حقوق محفوظ و متعلق به جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی ایران می باشد .
Copyright © 2015 for HamyaranIran.ir , By SmProgram web Developer , All rights reserved .