در ابتدااستاد مصطفی راستینه ضمن خیرمقدم به حضار شرکت کننده، برگزاری چنین همایش هایی را در جهت توانمند سازی شهروندان و سلامت روانی جامعه را ضرورتی اجتناب ناپذیر دانست و با برشمردن آسیب های متعدد اجتماعی ضرورت آگاهی و شناخت خانواده ها از آسیب های موجود و آسیب های پیش رو و پنهان را یادآور شد، و افزود اقدامات و عملکرد پیشگیرانه و آگاهی بخش در زمینه مهار آسیب های اجتماعی لازم است متناسب با موضوعات و نیازهای روز تغییر کند که بازدهی مناسب و مفیدی داشته باشد.
وی در ادامه با انتقاد از عملکرد ضعیف نهادها و سازمان های مسئول در زمینه آسیب های اجتماعی نقش سمن ها و سازمان های مردم نهاد در شناخت، پیشگیری و مهار آسیب ها در جامعه را مهم برشمرد و خواستار توجه و حمایت بیشتر از این سازمان ها شد، تا خلاء و شکافی که ناشی از کم کاری سازمان هایی که بصورت قانونی مسئول مقابله با این معظل آسیب ها هستند جبران شود.
راستینه در ادامه مباحث مختلفی از جمله : " مهارت های زندگی خانوادگی" ، " اهمیت فضای مجازی " ضرورت آموزش و آگاهی خانواده ها "، " زدودن نگرش های غلط جامعه" ، گسترش و تعمیق ارزش های اصیل اسلامی و ایرانی برای تربیت نسل سالم" ، " ایمن سازی خانواده ها از آسیب های پیش رو و پنهان " ، " ضرورت حمایت از افراد آسیب دیده و ... مورد واکاوی قرار داد.
سپس دکترمحمود هندی پور با سبک و شیوه ی گفتار خاص و منحصر به فرد خود به بیان مسائل مختلفی ازجمله : مجموعه مهارتهای شادکامی برای زندگی " ضرورت نشاط در خانواده ها، چگونگی ارتباط موثر،راهکارهای خانواده پایدار و سالم، نقش اعتقادات معنوی و شکر گذاری در امنیت روانی و آرامش روحی و ...پرداخت که با استقبال بی نظیر خانواده ها روبرو گردید.