سومین همایش ملی سبک زندگی و سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یزد
تأثیر گرایش به ورزش در سلامت روان، قدرت رهبری، شادی و خودکارآمدی جوانان
1-امیررضا نعمت الهی2- سولماز رجامند 3- ام کلثوم شرفی*
1-دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه پیام نور، مدیر اجرایی جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی آوای تبسم مهرشهرستان آباده (فارس) (*ایمیل s.sharafi21@yahoo.com)
2-کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی خانواده، عضو هییت مدیره جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی آوای تبسم مهرشهرستان آباده (فارس)، مدرس دانشگاه پیام نور (*ایمیل s.sharafi21@yahoo.com)
3-کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، عضو هییت مدیره و مدیر عامل جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی آوای تبسم مهرشهرستان آباده (فارس)، مدرس دانشگاه پیام نور (*ایمیل نویسنده مسئول s.sharafi21@yahoo.com)
چکیده پژوهش:
مقدمه و هدف: یکی از مهمترین عواملی که می تواند سبک زندگی هر فردی را به سمت سلامت چه جسمی و چه روانی ببرد ورزش می باشد. این پژوهش سعی در بررسی تأثیر گرایش به ورزش در سلامت روان، قدرت رهبری، شادی و خودکارآمدی جوانان را دارد.
مواد و روش بررسی( روش تحقیق): پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری آن جوانان شهر اباده در سال 1398 می باشد. نمونه این پژوهش 250 نفر (125مرد و 125زن) میباشد. که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند. ابزارهای پژوهش شامل: مقیاس سلامت روان؛ مقیاس قدرت رهبری؛ مقیاس شادی؛ مقیاس خودکارآمدی می باشد.
نتایج و بحث: نتایج حاکی از آن است که بین سلامت روان و قدرت رهبری، شادی و خودکارآمدی جوانان رابطه ی مثبت معنادار وجود دارد. همچنین نمرات سلامت روان و قدرت رهبری، شادی و خودکارآمدی جوانانی که به سلامت روان گرایش دارند به طور معناداری از میانگین نمرات سلامت روان و قدرت رهبری، شادی وخودکارآمدی جوانانی که به ورزش گرایش ندارند بالاتر است.
نتیجه گیری:شاید بتوان گفت ورزش کردن به عنوان یک فعالیت برای زندگی سالم باعث بهبود کیفیت زندگی جوانان می گردد و در آنها قدرت رهبری، شادی و خودکارآمدی ایجاد می کند.
واژه های کلیدی: ورزش، سلامت روان، قدرت رهبری، شادی، جوانان.
۷۵۵ بازدید
۰ امتیاز
۰ نظر
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است !