پایگاه جمعیت همیاران
سلامت روان اجتماعی ایران
کودک آزاری

متأسفانه در هر جامعه، کودکانی هستند که از سوی والدین یا افرادی که مسئولیت نگهداری آنان را بر عهده دارند، مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. این آزارها یا به صورت شکنجه فیزیکی و یا به  صورت روانی است.

 برخی از این آزار و اذیت‌ها قابل مشاهده است مانند کبودی، شکستگی و در رفتگی استخوان‌ها و برخی قابل رویت نیست مانند حبس در حمام یا زیرزمین، محرومیت تحصیلی، تحقیر و سرزنش، محرومیت از خوراک و مهم‌تر از همه، محرومیت از محبت.  ولی آنچه روشن است این که، همگی موجب آثار ماندگاری در وجود کودک می‌شوند.

والدینی که با کودک خود این گونه رفتار می‌کنند، او را همچون اسباب و لوازم شخصی خود و مالک جان او می‌پندارند. در حالی که کودکان یکی از بزرگترین سرمایه‌های اجتماعی هر کشور و امانت الهی هستند که در اختیار والدین قرار گرفته‌اند تا بر اساس معیارهای اسلامی پرورش پیدا کرده و به صورت انسان‌های وارسته تحویل جامعه داده شوند. پدر و مادر در برابر پیشگاه خداوند وظیفه خطیری بر عهده دارند و کوتاهی در آن، نوعی خیانت به امانت الهی است.

در این میان، آموزه‌های روح‌بخش و انسان‌ساز اسلام، محبت به کودکان را سفارش می‌کند و بزرگسالان را از آزار کودک بر حذر می‌دارد. از این رو در روایات متعدد از پیامبر گرامی اسلام و ائمه معصومین در باب احترام و توجه به کودک سفارش فراوان شده است. تا جایی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌فرماید: «کسی که به خردسالان رحم نکند، از ما نیست

فرزند ثمره حیات و یادگار والدین محسوب می‌گردد و شایسته است والدین با احترام و پرهیز از هرگونه آزار و اذیت و طبق آموزه‌های دینی نسب به پرورش او همت گمارند تا به صفات عالی انسانی آراسته گردد.

در روایتی دیگر از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آمده است: «کسی که به خردسالان رحم نکند، از ما نیست.» همچنین از آن حضرت نقل شده است که: «اکرِمُوا أولادَکُم و أحسِنوا آدابَهُم یُغفَرلَکُم؛ فرزند خود را گرامی بدارید و آنان را خوب تربیت کنید تا آمرزیده شوید

با این وجود اما، متاسفانه اخبار مربوط به کودک آزاری و خشونت به کودکان ، همواره از رسانه‌های مختلف به گوش می‌رسد.

اعلامیه جهانی حقوق کودک مصوب سال 1959  میلادی در قسمت ابتدایی اصل 9 می‌گوید: «کودک باید در برابر هرگونه غفلت، ظلم، شقاوت و استثمار حمایت شود». همچنین در ابتدای اصل 6 مقرر می‌دارد: کودک، جهت پرورش کامل و متعادل شخصیتش نیاز به محبت و تفاهم دارد و باید حدالامکان تحت توجه و سرپرستی والدین خود و به هر صورت در فضایی پرمحبت، در امنیت اخلاقی و مادی، پرورش یابد«.

قدر مسلم آن که یکی از مهم‌ترین دوران زندگی هر انسانی دوران کودکی اوست. تربیت صحیح کودک همراه با اصل احترام و توجه به امور مادی و معنوی او می‌تواند، پس‌اندازی باشد برای رونق و آبادانی آینده هر کشوری.

با عنایت به اهمیت این موضوع  و برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی منجر به کودک‌ آزاری و با توجه به مواد کنوانسیون حقوق کودک که حمایت از کودکان را وظیفه دولت‌های عضو این پیمان‌نامه می‌داند، سازمان بهزیستی کشور بر آن شد تا با حمایت و تعامل با وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات، نیروی انتظامی کشور، قوه قضاییه و دیگر ارگان‌های مربوطه، اقدام به راه‌اندازی سامانه تلفنی اورژانس اجتماعی به نام امداد کودکان به شماره 123 نماید تا بتواند قدمی موثر در کمک به اقشار در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی بر دارد.

لذا وظیفه هر فردی است که با مشاهده کودک آزاری سریعاً اطلاع‌رسانی کند تا در جهت  حمایت و کاهش آسیب کودکان اقدامات لازم انجام پذیرد.
(این مقاله در پایگاه خبرگزاری برخوار نیوز 1395/02/18 منتشر شده است.)



۲۲۸۰ بازدید


۹ امتیاز


۰ نظر
نظرات کاربران


هنوز هیچ نظری ثبت نشده است !
نظر شما چیست ؟!
شما نیز می توانید نظر خود را راجب این مقاله در زیر بنویسید !
نام کامل شما * :
نام کامل خود را وارد کنید !
آدرس ایمیل شما :
آدرس ایمیل خود را وارد کنید !
متن نظر شما :
نظر خود را به فارسی در بالا بنویسید !
کد امنیتی :
کد امنیتی روبرو را وارد نمایید !
انسان خوشبخت نمی شود اگر برای خوشبختی دیگران نکوشد !
شما هم می توانید در این کار سهیم باشید ! کمک های مالی شما مایه دلگرمی ماست !
دریافت کمک های مردمی
جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی ایران
جمعیت همیاران سلامت روان با هدف افزایش توانمندی اقشار مختلف جامعه در راستای افزایش سطح سلامت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی فعالیت می نماید. باور ما بر این است که با افزایش مشارکت جویی و احترام به خرد جمعی و رویکرد تسهیل گرانه می توانیم در ارتقای سطح کیفیت زندگی اقشار جامعه تاثیر داشته باشیم. این سایت با همت و تلاش و پیگیری مستمر جناب آقای حمید بیخسته مدیر روابط عمومی جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی کشور در سال 1395 راه اندازی گردید.
تمامی حقوق محفوظ و متعلق به جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی ایران می باشد .
Copyright © 2015 for HamyaranIran.ir , By SmProgram web Developer , All rights reserved .