پایگاه جمعیت همیاران
سلامت روان اجتماعی ایران
هوش مصنوعی چه تاثیری بر تاب آوری رسانه دارد؟

تاب‌آوری رسانه و نقش هوش مصنوعی

توانایی سیستم‌های ارتباطی و اطلاع‌رسانی در مقابله با چالش‌ها، بحران‌ها و تغییرات ناگهانی تاب‌آوری رسانه نام دارد.

هوش مصنوعی در رسانه‌ها با ابزارهایی مانند پردازش زبان طبیعی و داده‌کاوی به تولید و نظارت بر محتوا کمک می‌کند

تاب‌آوری رسانهشامل حفظ اعتبار، ادامه فعالیت در شرایط بحران، مقابله با اطلاعات نادرست و سازگاری با تحولات فناوری است. در دنیایی که اطلاعات با سرعت حیرت‌آوری منتشر می‌شوند و تهدیداتی مانند، جنگ اطلاعاتی و حملات سایبری شایع هستند،تاب‌آوری رسانه به یک ضرورت تبدیل شده است.

هوش مصنوعی در رسانه‌ها بهره‌وری را افزایش داده و به جذب مخاطب بیشتر کمک می‌کند،
کاربردهای هوش مصنوعی در رسانه شامل تولید محتوا، تعامل با مخاطب و درک مخاطب است.

رسانه تاب‌آور با استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند در شرایط بحرانی به سرعت به تغییرات پاسخ دهد.رسانه‌های تاب‌آور با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانند اعتماد عمومی را حفظ کنند.

هوش مصنوعی به رسانه‌ها کمک می‌کند تا محتوای خود را به‌صورت خودکار و هوشمندانه توزیع کنند.

 

هوش مصنوعی (AI) به‌عنوان یک فن آوری و ابزاری دوستی‌ناپذیر، هم می‌تواند به تقویت این تاب‌آوری کمک کند و هم چالش‌های جدیدی را ایجاد نماید. در این میان، تحلیل دقیق تأثیرات مثبت و منفی هوش مصنوعی بر رسانه‌ها، برای درک آینده ارتباطات ضروری است.

یکی از مهم‌ترین نقش‌های هوش مصنوعی در تقویت تاب‌آوری رسانه، شناسایی و مهار اطلاعات نادرست است.

الگوریتم‌های یادگیری ماشین قادرند الگوهای رفتاری کاربران، منابع خبری و محتوای منتشرشده را تحلیل کرده و احتمال تقلب یا سوگیری را شناسایی کنند.

برای مثال، پلتفرم‌هایی مانند فیسبوک و توییتر از AI برای تشخیص و حذف اخبار جعلی، اکانت‌های فیک و پیام‌های توهین‌آمیز استفاده می‌کنند.

 

ابزارهای فکت‌چک اتوماتیک مبتنی بر پردازش زبان طبیعی (NLP) می‌توانند ادعاهای نادرست را در متن‌ها، تصاویر و فیلم‌ها ردیابی کرده و به کاربران هشدار دهند. این فناوری نه‌تنها سرعت واکنش رسانه‌ها را در برابر اطلاعات غلط افزایش می‌دهد، بلکه به حفظ اعتماد عمومی به منابع خبری کمک می‌کند. با این حال، هوش مصنوعی همچنان با محدودیت‌هایی مانند عدم توانایی در تشخیص سازگازی یا زمینه‌های فرهنگی پیچیده مواجه است که نیازمند نظارت انسانی است.

هوش مصنوعی به رسانه‌ها کمک می‌کند تا با سرعت روزافزون تغییرات فناورانه همگام شوند و از فرصت‌های جدید استفاده کنند.

هوش مصنوعی در تولید خودکار محتوا نیز کاربرد دارد که زمان پاسخگویی به رویدادهای سریع را کاهش می‌دهد. با این حال، این خودکارسازی ممکن است به کاهش تنوع نظرات و وابستگی بیش از حد به ماشین‌ها منجر شود که خود تهدیدی برای تاب‌آوری رسانه به شمار می‌رود.

با وجود مزایای هوش مصنوعی، این فناوری می‌تواند بر علیه رسانه نیز به کار رود. یکی از جدی‌ترین این تهدیدها، پدیده «دیپ‌فیک‌ها» (Deepfakes) است که با استفاده از شبکه‌های عصبی، فیلم یا صدای جعلی تولید می‌کنند و شخصیت‌های عمومی را در موقعیت‌های ساختگی نشان می‌دهند.

این امر می‌تواند به سرعت به بحران‌های اعتباری منجر شود و اعتماد عمومی را نابود کند.

حملات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی، مانند هک کردن سیستم‌های رسانه‌ای یا تحریفات شناختی و تولید اطلاعات مخرب به‌صورت خودکار، می‌توانند عملیات رسانه‌ها را مختل کنند. این چالش‌ها نشان می‌دهند که هوش مصنوعی اگر بدون نظارت اخلاقی و قانونی به کار رود، می‌تواند تاب‌آوری رسانه را به مخاطره بیندازد.

تاب‌آوری رسانه و نقش هوش مصنوعی را به اشکال مختلف توصیف کرد.

اگرچه بنظر میرسد هوش مصنوعی به‌عنوان یک شمشیر دو لبه، هم می‌تواند تاب‌آوری رسانه را تقویت کند و هم آن را تضعیف نماید.

خاطره اکبری نویسنده کتاب راه سلامتی در خاتمه آورده است برای استفاده بهینه از این فناوری، نیاز است تا سیاست‌گذاران، سازمان‌های رسانه‌ای و فناوری با هم همکاری کنند. ایجاد چارچوب‌های اخلاقی برای استفاده از هوش مصنوعی، سرمایه‌گذاری در آموزش متخصصان انسانی برای نظارت بر الگوریتم‌ها، و ترویج شفافیت در فرآیندهای خودکارشده، از جمله راهکارهای کلیدی هستند.

تاب‌آوری رسانه در عصر دیجیتال هم به پیشرفت فناوری و هم به هوشمندی انسانی در مدیریت آن وابسته است.

 

 



۱۰ بازدید


۰ امتیاز


۰ نظر
نظرات کاربران


هنوز هیچ نظری ثبت نشده است !
نظر شما چیست ؟!
شما نیز می توانید نظر خود را راجب این مقاله در زیر بنویسید !
نام کامل شما * :
نام کامل خود را وارد کنید !
آدرس ایمیل شما :
آدرس ایمیل خود را وارد کنید !
متن نظر شما :
نظر خود را به فارسی در بالا بنویسید !
کد امنیتی :
کد امنیتی روبرو را وارد نمایید !
انسان خوشبخت نمی شود اگر برای خوشبختی دیگران نکوشد !
شما هم می توانید در این کار سهیم باشید ! کمک های مالی شما مایه دلگرمی ماست !
دریافت کمک های مردمی
جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی ایران
جمعیت همیاران سلامت روان با هدف افزایش توانمندی اقشار مختلف جامعه در راستای افزایش سطح سلامت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی فعالیت می نماید. باور ما بر این است که با افزایش مشارکت جویی و احترام به خرد جمعی و رویکرد تسهیل گرانه می توانیم در ارتقای سطح کیفیت زندگی اقشار جامعه تاثیر داشته باشیم. این سایت با همت و تلاش و پیگیری مستمر جناب آقای حمید بیخسته مدیر روابط عمومی جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی کشور در سال 1395 راه اندازی گردید.
تمامی حقوق محفوظ و متعلق به جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی ایران می باشد .
Copyright © 2015 for HamyaranIran.ir , By SmProgram web Developer , All rights reserved .