پایگاه جمعیت همیاران
سلامت روان اجتماعی ایران
مهارت های زندگی
در سال 1993 آموزش مهارت‌های زندگی از سوی سازمان ملل متحد به کشورهای عضو به‌ طور جدی توصیه شد . این تحول ، فعالیت علاقه‌ مندان به کاربرد روانشناسی در زندگی روزمره با هدف ارتقای بهداشت روانی جامعه را ، در ایران وارد مرحله جدیدی ساخت . دراین راستا معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور، حرکت ارزنده ای را با برنامه آموزش مهارت های زندگی شروع کرده است و موفقیت های موثر و بزرگی را در جهت ارتقای بهداشت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی کسب کرده است .
برنامه آموزش مهارت های زندگی چیست ؟ برنامه آموزش مهارت های زندگی یک برنامه پیشگیرانه و ارتقایی می باشد . این برنامه به منظور ارتقای سطح بهداشت روان و پیشگیری از آسیب های روانی – اجتماعی تهیه گردیده است . بهداشت روان به زبان ساده یعنی توانایی شاد ، سازنده ، سالم و بدون دردسر و گرفتاری زیستن . بنا به تعریف سازمان جهانی بهداشت ، بهداشت روان فقط به معنی نبود بیماری روانی نیست بلکه بیشتر به نوعی سلامت ذهنی ارتباط دارد . افرادی از نظر روانی سالم هستند که احساس کنند به خوبی با زندگی ، مسائل و تغییرات آن کنارمی آیند ، می توانند زندگی خود را تحت کنترل داشته باشند و مسئولیت پذیر باشند، از توانائی های ذهنی خود به خوبی استفاده کنند ، با دیگران ارتباط خوب و مناسبی برقرار کنند و به فعالیت های سازنده و مفید بپردازند .
مهارت چیست ؟ مهارت یعنی توانایی های لازم برای انجام صحیح یک کار. مهارت‌های زندگی شامل مجموعه‌ای از توانایی‌ها هستند که قدرت سازگاری و رفتار مثبت و کارآمد را افزایش می‌دهند. در نتیجه شخص قادر می‌شود بدون اینکه به‌ خود یا دیگران صدمه بزند، مسئولیت‌های مربوط به نقش اجتماعی خود را بپذیرد و با چالش‌ها و مشکلات روزانه زندگی به شکل موثر روبه‌رو شود. چه مهارت هایی در برنامه آموزش مهارت های زندگی آموزش داده می شود ؟؟ 1) مهارت خودآگاهی 2) مهارت همدلی 3) مهارت ارتباط موثر ( ارتباط اجتماعی ) 4) مهارت ارتباط بین فردی 5) مهارت تصمیم گیری 6) مهارت حل مسئله 7) مهارت تفکر انتقادی 8) مهارت تفکر خلاق 9) مهارت مقابله با هیجانات منفی 10 )مهارت مقابله با استرس
فواید و کاربردهای مهارت زندگی برای ما 1 - نحوه کنار آمدن با انتظارات متفاوت خود، خانواده ، همسر، فرزندان، دوستان، همکاران، فامیل و جامعه 2 - روابط لذت ‌بخش و رشد ‌دهنده با امکانات ، تکنولوژی و محیط زندگی 3 - دفع فشارهای روانی از طرف محیط‌ های متفاوت 4 - سازگاری با مسائل اقتصادی و نیازهای معیشتی 5 - مدیریت خانواده و تربیت فرزندان 6 - تقویت اعتماد به نفس 7 - رشد و تقویت عواطف و احساسات انسانی 8 - شناخت و کنترل هیجانات و احساسات خود و دیگران 9 - تقویت مهارت‌های ارتباطی 10 - تأمین سلامت جسمی و بهداشت روانی 11 - رفع درگیری‌ها و تنش‌های درونی 12 - تأمین آرامش و لذت زندگی 13 - رشد شخصی ، خودشکوفایی ، بالندگی ، خوشبختی و شادابی


منابع جهت مطالعه بیشتر :
- دهستانی ،منصور،1390، مهارتهای زندگی ( 4 جلد )، انتشارات جیحون ، تهران .
- امامی نائینی ، نسرین ، 1387 ، مهارتهای زندگی ( خودآگاهی ، استرس و ...8 جلد ) ، انتشارات هنرآبی ، تهران .


۱۰۷۷ بازدید


۵ امتیاز


۰ نظر
نظرات کاربران


هنوز هیچ نظری ثبت نشده است !
نظر شما چیست ؟!
شما نیز می توانید نظر خود را راجب این مقاله در زیر بنویسید !
نام کامل شما * :
نام کامل خود را وارد کنید !
آدرس ایمیل شما :
آدرس ایمیل خود را وارد کنید !
متن نظر شما :
نظر خود را به فارسی در بالا بنویسید !
کد امنیتی :
کد امنیتی روبرو را وارد نمایید !
انسان خوشبخت نمی شود اگر برای خوشبختی دیگران نکوشد !
شما هم می توانید در این کار سهیم باشید ! کمک های مالی شما مایه دلگرمی ماست !
دریافت کمک های مردمی
جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی ایران
جمعیت همیاران سلامت روان با هدف افزایش توانمندی اقشار مختلف جامعه در راستای افزایش سطح سلامت روان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی فعالیت می نماید. باور ما بر این است که با افزایش مشارکت جویی و احترام به خرد جمعی و رویکرد تسهیل گرانه می توانیم در ارتقای سطح کیفیت زندگی اقشار جامعه تاثیر داشته باشیم. این سایت با همت و تلاش و پیگیری مستمر جناب آقای حمید بیخسته مدیر روابط عمومی جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی کشور در سال 1395 راه اندازی گردید.
تمامی حقوق محفوظ و متعلق به جمعیت همیاران سلامت روان اجتماعی ایران می باشد .
Copyright © 2015 for HamyaranIran.ir , By SmProgram web Developer , All rights reserved .